De circulaire economie


De circulaire economie draait op volle toeren. Dat uit zich steeds sterker in onze samenleving. Niet op de laatste plaats in onze sector. Energieneutraal bouwen, hergebruik, binnenklimaat, duurzame materialen en verantwoord water- en grondstoffengebruik zijn de inmiddels bekende ingrediënten. En die zijn hard nodig.

Ook Kingspan Geïsoleerde Panelen wil nadrukkelijk een bijdrage leveren aan circulair bouwen. Door onderzoek en de productie van duurzame producten zoals Dri-Design, maar ook door te informeren en te inspireren. Daarom organiseerden we op 6 maart 2018 een inhoudelijk programma over circulariteit in één van de circulaire gebouwen die Nederland rijk is: BlueCity.

Mooi én duurzaam


Circulair bouwen dus. Een modewoord waar u niet alleen maar goede sier mee maakt, maar waar u niet meer omheen kunt. ABN AMRO bijvoorbeeld pakte de handschoen op en realiseerde het fraaie circulaire paviljoen CIRCL, waar ons eerste event plaatsvond. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe circulariteit en esthetiek samengaan. Ook het getransformeerde Tropicana naar het circulaire BlueCity, ook wel een speeltuin voor circulaire bedrijven genoemd, mag er wezen. Het was tevens de locatie voor ons tweede event ‘Circulair bouwen, hoe dan?’ Over de praktische kant van circulair bouwen, namelijk die van levensduurgericht bouwen mét een rendabele businesscase.

Circulair bouwen, hoe dan?
6 maart 2018, BlueCity Rotterdam


Bekijk de aftermovie

PROGRAMMA


SPREKERS 6 MAART


Pieter Snelder
Pieter Snelder

Managing Director Kingspan Geïsoleerde Panelen BENCHMARK By Kingspan

 

Jan Jongert

Mede-oprichter Superuse Studios

 

Bas van Westerlo
Bas van de Westerlo

Adviseur Circulair Bouwen & Aanbesteden bij C2C ExpoLAB

 

MEER WETEN OVER CIRCULAIR BOUWEN?

PRE-REGISTREER VOOR EEN VOLGENDE BIJEENKOMST

U bent uitgenodigd


Praktisch en eerlijk. Geen ideële doelstelling, maar rendabel circulair. Dit waren de bouwstenen voor ons tweede event ‘Circulair bouwen, hoe dan?’. Een kosteloos kennisevent voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers. In het circulair getransformeerde BlueCity in Rotterdam gingen we door met de meer praktische kant van circulair bouwen. Het ontwerp is namelijk stap één, maar hoeveel blijft in de praktijk nog overeind van de circulaire of duurzame plannen? En hoe kunnen we dan concreet de opdrachtgever overtuigen met een rendabele businesscase?

Keynotes van onder andere circulaire doeners Bas van de Westerlo en Jan Jongert combineerden we met break-out sessies met alle aanwezigen. Dit leidde tot inspiratie en nieuwe inzichten over de meer praktische kant van circulair bouwen, andere businessmodellen en meer levensduurgericht-denken in plaats van investeringsgericht denken. Daarna werd er volop genetwerkt met elkaar, want circulair bouwen doen we vooral samen.

Het eerste event was binnen 4 dagen volgeboekt en op het tweede event mochten we ruim 200 architecten, aannemers en projectontwikkelaars uit de branche verwelkomen. Heeft u interesse in een van onze toekomstige evenementen rondom het thema circulair bouwen, meld u dan gerust aan. Wij houden u op de hoogte.

LOCATIE

6 MAART 2018

BLUE CITY  |  MAASBOULEVARD 100  |  3063 NS ROTTERDAM
WWW.BLUECITY.NL

Pre-registreer je nu voor een volgende bijeenkomst


  • Geef uw voorkeur door voor het interactieve gedeelte van de dag. U kunt maximaal 2 onderdelen kiezen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.